SFO

Guldminen er et skolefritidshjem (SFH) som hører til Eggeslevmagle skole.

Velkommen til SFH Guldminen på Eggeslevmagle Skole.

I daglig tale kalder vi os en SFH, da vi ønsker, børnene skal føle sig hjemme, og ikke føle at de er i en ordning.

SFH Guldminen omfatter 3 huse: A-huset, B-huset og C-huset. I skoleåret 2021/2022 har vi 10 almenklasser og et specialtilbud tilknyttet Guldminen, og vi har indskrevet ca. 195 børn. Derudover er der tilbud om morgenmodul til 4 - 5. klasses elever.

På SFH Guldminen ser vi trivsel som værende en fundamental forudsætning for at kunne arbejde med udvikling/læring, da det kræver tryghed at kunne udvikle sig. I SFH Guldminen har vi fokus på det enkelte barns trivsel. Børnene skal møde nærhed, varme og empati, så de kan få en indsigt i, hvordan de selv kan give omsorg til andre.

Morgenfritten åbner hver morgen kl. 6.00, og vores faste morgenvagt Helle sørger for, at der er nybagte boller og te klar til morgenbordet hver dag frem til kl. 8.00.

Om eftermiddagen, når skoledagen slutter, åbner vi igen på fritten. Her har vi en bred vifte af tilbud, som alle børnene, der er indskrevet i fritten, kan benytte. Det meste af det er frivilligt, dog skal alle børn være ude en halv time hver dag lige efter skole. Hver tirsdag har vi båldag, hvor vi serverer dagens frugt, som kan være alt fra suppe, til kødsovs, bålboller osv.

Hver eftermiddag giver vi et tilbud om frugt umiddelbart efter, vi har været ude. Udgangspunktet er, at det skal være mættende og sundt. Dog serveres der ofte lidt ekstra lækkert om fredagen. Det vi tilbyder som ”frugt”, kan være alt fra yoghurt, koldskål, pasta, frugt, kiks, skorper, knækbrød, eller rugbrød med pålæg. Om fredagen er det som regel lidt anderledes bl.a. kage, pizza, smoothie, is mm.

Vi har som tidligere nævnt en bred vifte af tilbud til alle børn, og i hverdagen er der voksenstyret aktiviteter, som de kan gå til og fra, men der er også plads til, at de kan sidde selv og være kreative. De kan også vælge at lege ude og inden, i huler, dukkekrog, mm. alt efter eget ønske. Vi har også et PlayStation rum for 3. årgang samt mulighed for at benytte E-sportslokalet en gang om ugen i vinterhalvåret.

Som en fed afslutning på SFH-tiden, slutter vi hvert år af med at tage til Vilde Vulkaner med hele 3. årgang, som går på fritten. Det er Danmarks bedste og eneste børnefestival med 11.000 glade børn, der fester i 3 dage.

Udeområderne på SFH Guldminen er fantastiske - vi har Slagelse Kommunes dejligste legeplads, hvis I spørger os.

I er meget velkommen til at kigge herover i weekenderne og lege på den skønne legeplads i fantastiske omgivelser.  Vi har næsten det hele med skoleskov, sø, svævebane, multibane, hal, sal mm.

Vi glæder os til at se jer :)