Internationalisering

Principper for internationalisering

Principper for internationalisering er underlagt den kommunale skolepolitik og styrelsesvedtægt for folkeskolen.

I internationaliseringen tilstræbes:

• Engelsk introduceres i 0. klasse – bl.a. med lege og sange. Engelsk tildeles i 1.-9. klasse minimum et timetal svarende til Undervisningsministeriets vejledende timetal – gerne flere timer.
  • International Linje i 7.-9. klasse undervises på engelsk i naturfagene matematik, biologi, geografi, fysik/kemi og idræt. Der anvendes engelske undervisningsmaterialer.
  • Tysk introduceres i 5. klasse. Tysk tildeles minimum et timetal svarende til Undervisningsministeriets vejledende timetal – gerne flere timer.
  • Fransk introduceres i 7. klasse for elever i International Linje.
  • Kommunikation med elever fra udlandet introduceres i obligatorisk p-fag i 5. eller 6. klasse og fortsættes i engelsk til udgangen af 6. klasse – fx vha. Pennevenner, Skype, E-Twinning ol.
  • Ambassader, IBIS, NGO’er etc. Kan inviteres på besøg på skolen med oplæg på engelsk eller andet fremmedsprog, og vi besøger internationale institutioner og virksomheder, når vi er på lejrskole/ekskursion i udskolingen.
  • Studieophold og uddannelse i udlandet via bl.a. foreninger formidles til elever i 7.-9. klasse.
  • Venskabsskole i EU søges etableret med henblik på gensidig kommunikation og eventuelt besøg, hvor elevernes familier gerne tilbyder kost og logi til en gæst.
  • Skolerejser med elevernes/forældrenes egen finansiering er velkomne i udskolingen.
  • Grænseforeningen støttes af skolen med henblik på samarbejde med skoler i Nordtyskland.
  • Foreningen Norden støttes af skolen med henblik på samarbejde med skoler i de andre nordiske lande.
  • Internationalt samarbejde med andre skoler i EU prioriteres højt for elever, lærere og ledere – fx Comenius eller Erasmus Plus.
  • Vi tilstræber et internationalt og globalt perspektiv på udviklingen af skolen og skolens medarbejdere – fx med studierejser/internat i udlandet for medarbejdere og ledere.

Vedtaget af Skolebestyrelsen den 21. maj 2015

Siden er sidst opdateret 27. august 2015